Vichy Normaderm - Savršen izbor za masnu, problematičnu i kombinovanu kožu

/
4 Comments
Vichy proizvodi zaista ne prestaju da me oduševljavaju. Godinama ih koristim, a i kada ih na kratko zamenim nekim drugim, brže bolje im se vraćam. Teško je pridobiti moje poverenje što se tiče borbe protiv nesavršenosti kože lica, ali Vichy Normaderm je uspeo u tome. Kada bih počela da vam pišem utiske o svim kremicama i mazalicama koje sam koristila nadajući se da će mi pomoći da se izborim sa time, potrajalo bi. Gotovo da ne postoji krema, piling ili gel koji nisam probala. I, na kraju sam naišla na moj definitivni favorit, a to su Vichy Normaderm gel za umivanje i Global anti-perfection hydrating care kremu iz iste kolekcije.

Upravo ta dva proizvoda mi je preporučila apotekarka u jednoj nemačkoj apoteci nakon što je procenila stanje moje kože - masna t-zona i suvi obrazi, što su karakteristike kombinovane kože, uz prisustvo nesavršenosti. I mnogo sam joj zahvalna zbog toga.

Pojavi isušene kože u predelu obraza doprinelo je dugogodišnje korišćenje pogrešnih i agresivnih kozmetičkih proizvoda. Smatram da vam korišćenje neadekvatne kozmetike može više naškoditi nego da, na primer, ništa ne koristite. U to sam se uverila "zahvaljujući" ličnom iskustvu. Mnogi gelovi za umivanje, sapuni i pilinzi za čišćenje masne i problematične kože sadrže ogroman procenat alkohola, sapuna , parabena, parfema i ostalih sastojaka koji nam donose više štete nego koristi. Takođe, mnogi misle da su upravo ti sastojci potrebni takvoj koži ne bi li se ona manje mastila ili da bi se sprečila pojava nesavršenosti. No, tu stupa kontraefekat - alkohol i sapuni isušuju kožu zbog čega koža proizvodi još više sebuma, pa samim tim postaje i još masnija, dok parfemi i paraben neretko izazivaju iritacije i alergije. 

Vichy Normaderm ne sadrži ni jedan od štetnih sastojaka, pa je pogodan i za najosetljiviju kožu. Već nakon prve upotrebe sam primetila kakva čuda čine ova dva proizvoda - gel i krema. Gel savršeno uklanja sve nečistoće i ostatke šminke, osvežava, čini kožu glatkom i sjajnom i priprema je za dodatnu negu, dok krema predstavlja završnicu - matira, neguje, ali ono što je meni pored toga vrlo bitno - i hidrira. Pre otkrića ovog gela i kreme, koža mi se perutala zbog isušenosti, ali Vichy je taj problem rešio u roku od dva dana.

Da bi održali efekte koje ova dva proizvoda pružaju, potrebno je da lice ujutro i uveče umijete gelom, zatim isperete, a nakon što ga osušite maramicom ili čistim peškirićem, nanesite tanak sloj Vichy Normaderm Global anti-imperfection care kreme. 

Gel je u bočici od 200 ml i košta oko 14e. Aktivni sastojak je salicilna kiselina 0,5 %
Global anti-imperfection hydrating care krema ima 50 ml i košta 16 e






Primetićete da se krema vrlo brzo upija i da predstavlja savršenu bazu za šminku, prajmer vam neće biti potreban. Ako ste odlučne u želji za postizanjem idealnog tena, ako već niste, probajte Vichy Teint ideal tečni puder, o kojem sam svoje utiske podelila ovde.

Dakle ako su vaše indikacije masna, kombinovana koža sa nepravilnostima i nesavršenostima kao što su bubuljice, mitiseri, proširene pore, koja je pored toga i dehidrirana i umorna od silnih tretmana, krema i gel iz Vichy Normaderm su pravi izbor. Naravno, morate biti uporni kao i ne očekivati čuda preko noći, ali ako istrajete, već nakon mesec dana ćete sigurno primetiti velika poboljšanja.

                                                                                xoxo, vasa beauty crush! 



You may also like

4 коментара :