Nivea i Nikel vs. Kokosovo ulje!

/
8 Comments

Pozdrav!

Kišovito i tmurno vreme prosto je idealno za kuckanje, ćebence i šolju vašeg omiljenog napitka, kao  i odličan izgovor za neustajanje iz kreveta ceo dan, i potpuno uživanje. Za danas sam odlučila da vam napišem nešto više o dvofaznim proizvodima za skidanje šminke oko očiju.
 Za početak ću da napomenem, da su svi proizvodi testirani na istoj maskari koju koristim već duže vreme, a to je čuvena Maybelline Lash Sensational.

Pa da počnemo :)

Nikel odstranjivač šminke sa očiju *


Nalazi se u pakovanju od 100ml, nije naznačeno da odgovara osobama sa osetljivom kožom. Sadrži ružinu vodicu i ricinus. Uklanja vodootpornu šminku, jača i neguje trepavice. Kamo sreće da je sve ovo istina. Blago rečeno, ovo je najgore sredstvo za skidanje šminke koje sam ikada koristila. Apsolutno ne mogu da kažem ništa pozitivno o njemu, iskreno mi je  žao, ali tako je. Ricinusovo ulje je veoma gusto, i koliko god da muckate bočicu prosto je nemoguće da se ulje i voda sjedine. Kada pokušate da odstranjivač nanesete na tufer, uvek prvo izleti voda, a zatim ulje. O razmazivanju maskare da i ne govorim. Moj način njenog skidanja je stavljanje proizvoda na tufer, zatim drzanje tufera par sekundi na kapku, i to je to. Ne osporavam da maskara bude uklonjena sa vaših trepavica, ali završi na vašem licu a ne tuferu. I povrh svega, osećaj ulja na kapcima i trepavicama nakon skidanja šminke za mene je veliko ne.

Rok trajanja: 6 meseci.
Cena : 1.890,00 rsd.

Nivea double effect sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju *


Nalazi se u pakovanju od 125 ml, pogodan je za osetljivu kožu i odgovara osobama koje nose sočiva. Primetila sam da se većini osoba nakon njegove upotrebe, pojavi blaga iritacija i peckanje, dok se meni npr. to nije do sada dešavalo, a koristim ga nešto duže od šest meseci. Kao i svako dvofazno sredstvo, pre upotrebe potrebno ga je promućkati. Nisam nešto naročito oduševljena ni ovim proizvodom, ali dajem mu blagu prednost u odnosu na Nikel. Faze se lepo sjedine, i uz pomoć blagog trljanja kapka moguće je skinuti veći deo proizvoda. Medjutim, meni uvek ostane malo maskare na trepavicama nakon korišćenja ovog odstranjivača, i ona krene posle izvesnog vremena da otpada u sitnim komadićima.
Svakako, cena je pristupačnija, i sam proizvod donekle obavlja svoj posao.

Rok trajanja: 30 meseci.
Cena: negde oko 400,00 rsd.

Kokosovo ulje *


Njega koristim već dugi niz godina, prvi put kada sam ga kupila služio mi je za smoothije u mojoj fazi veganstva, koja je trajala neverovatna dva meseca, dok polako nisam krenula da guglam za šta je ono još korisno. Tek nedavno sam ga isprobala i kao odstranjivač za šminku u predelu očiju, i verujte mi na reč, još uvek nisam pronašla ništa slično! Ne razmazuje maskaru, i bukvalno je skida u jednom pokretu! Najbolje od svega je što ujedno i neguje vaše trepavice i kapke. Pogodno je za negu vašeg lica i kose, puno je proteina i idealno je za ishranu, primene su skoro bezbrojne. Obratite pažnju da ulje bude hladno cedjeno i nerafinisano.  A tek miris, predivan! Ima sve moje preporuke!




Rok trajanja: oko godinu dana.
Cena : 300 din (150 ml)


Nadam se da su vam slike tufera bile bar malo od pomoći.
Da li ste koristile neke od ovih sredstava za skidanje šminke oko očiju  i da li ste zadovoljne?

Hvala na čitanju!

                                                                                        



You may also like

8 коментара :

  1. i ja koristim kokosovo ulje za skidanje sminke s ociju. jedino ono saaavrseno skida maskaru u jednom potezu. ulje > micelarna =D

    ОдговориИзбриши
  2. Da li si probala da promuckas Nikel proizvod pre koriscenja..Bas je skup i bas san se razocarala..Ja koristim Niveino i zadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Auuu bas sam se razocarala za Nikel pa to je stvarno uzas! Niveino sam koristila i dobro mi je bilo. A i ja u poslednjih par meseci koristim kokosovo za skidanje sminke i fantasticno jeee! Ja ga utrljam u celo lice svuda gde imam sminku,pokvasim vatu toplom vodom i skinem. Odlicno je.
    Takodje i bebi ulje odlicno skida sminku :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas me zanima da li postoji neko kome Nikel odgovara :)
      Kokosovo ulje je jedno blago u teglici! Najvise ga koristim za negu lica, utljam ga uvece posle umivanja, i milina!
      Trenutno koristim Loreal-ovu micelarnu vodu za skidanje sminke, i zadovoljna sam :)

      Избриши
  4. Nikel je i meni katastrofa. Nema šanse to čudo da iskapa kroz otvor, a kada krene, krene vodica a nešto sumnjam da ulje uspe da izađe pošto ono jeste gusto. Više iskapa van tupfera nego na njega :/ Ja inače koristim Marigoldovo ulje ricinusa za skidanje ostataka šminke, više volim prvo sve da skinem gelom za umivanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Užas, baš šteta. Ja koristim kombinaciju micelarne i pene za umivanje, i za sada mi to najviše prija. Ništa bez dobrog umivanja :D

      Избриши